Vi kan produsere bøker i de aller fleste formater, men det kan være fornuftig å holde seg innenfor standarder om du ønsker å holde trykkprisene nede.

 

Størrelsen på boken har mye å si for prisen, større format betyr høyere pris. Alle formatene under kan også lages i landskap format og bindes inn med stivbind eller mykbind. 

Ekstra Store formater

Trykk av bøker med store formater

Fotobøker, kunstbøker og andre Coffee table-bøker

Ekstra store formater vil si bøker som er større enn A4 ( 21 bred x 29,7 høy). Litt avhengig av opplag så er maks størrelse 30x 30cm. 

 

Disse formatene egner seg godt for foto/ kunstbøker og jubileumsbøker eller andre bøker der det er mye godt bildematerialet som trenger stort format for å virkelig komme til sin rett. 

Store formater

Trykk av bøker, store formater

Historiebøker, slektsbøker, barnebøker, kokebøker  

Store formater er bøker som er A4 eller noe mindre i bredde eller høyde. Formatet i denne størrelsen gir gode muligheter for bruk av store bilder sammen med tekst. 

Dette er et vanlig format for slektsbøker og historiebøker, men også andre bøker der det er en god blanding av tekst og bilder. 

Medium formater

Trykk av bøker i medium format

Sakprosa, lærebøker, historiebøker

Medium format er format som holder seg innenfor 17cm x 24cm. Dette er et økonomisk gunstig format, men likevel stort nok til at man kan få plass til bilder, modeller illustrasjoner m.m.

Lite format  
Trykk av bøker i vanlig bokformat, pocket

Romaner, diktbøker, tekstbøker

Format innenfor A5 (14,8 x 21). 
Et prisgunstig format som egner seg best for bøker der teksten er viktigst, men som også gir plass for enkelte illustrasjoner eller bilder. 

Ekstra lite format 
Trykk av bøker i små formater, diktbøker

Små diktbøker, eller andre faksimiler

Vi kan lage bøker helt ned til A6. 

Har du spørsmål om bokproduksjon, levering, pris eller annet?